Bezlepkové cupcakes s karobem a banánovým krémem zpět

Těsto:
vajíčka4 kscukr krupice115 gbezlepková mouka Jizerka115 g
prášek do pečení (bez lepku)0,5 lžičkymáslo30 gkarob20 g
Krém:
mascarpone250 gsmetana ke šlehání200 mlpráškový cukr4 lžíce
rozmixovaný banán1 ks
vajíčka 4 ks, cukr krupice 115 g, bezlepková mouka Jizerka 115 g, prášek do pečení (bez lepku) 0,5 lžičky, máslo 30 g, karob 20 g, mascarpone 250 g, smetana ke šlehání 200 ml, práškový cukr 4 lžíce, rozmixovaný banán 1 ks

Příprava

Kilovku bezlepkové mouky Jizerka jsem kupovala, abych mohla dortíky upéct i pro jednu svou fajn kolegyni. Protože na jedny dortíky stačí jen desetina pytlíku, mám mouky doma ještě na pár várek. Rozhodla jsem se proto, že by bylo fajn sepsat nějaký recept bez lepku na svůj blog. A tady je!

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě - dávám na 1 minutu při 360 W. Vajíčka s cukrem vyšleháme při vysokých otáčkách do husté pěny (tento postup trvá několik minut). Přes síto do pěny postupně prosejeme mouku, karob a prášek do pečiva a opatrně je zapracujeme pomocí stěrky. Nyní přilijeme do těsta rozpuštěné máslo a opět opatrně zapracujeme. Těsto plníme centimetr pod okraj silikonových košíčků nebo papírových košíčků, kterými jsme vyložili muffinový plech. Pečeme v předehřáté troubě cca 15 - 20 minut. Po upečení vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Krém je velice jednoduchý. Mascarpone, smetanu a práškový cukr vložíme do hluboké mísy a vyšleháme do hustého krému. K němu přidáme rozmixovaný banán a pořádně zašleháme. Vzniklý krém nanášíme na vychladlé dortíky pomocí cukrářského sáčku s kovovou zdobičkou.

Zdobíme dle fantazie. Já zvolila cukrová srdíčka, která hezky ladila k papírovým košíčkům, které jsem sehnala v Tescomě.

Pokud pečete poprvé nebo si jen chcete ověřit, zda děláte vše při pečení cupcakes správně, může se Vám hodit 15 tipů pro božské cupcakes. Vychytávky a rady související s pečením cucakes najdete na jedné ze záložek blogu - tady.

2016-10-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI