Datlové koláčky zpět

Ingredience:
hladká mouka1 kgrostlinný tuk (s máslovou příchutí)600 grostlinný olej5 lžic
růžová voda60 ml
Náplň:
vypeckované sušené datle1 kgmletá skořice2 lžičkymletý anýz2 lžičky
mletý hřebíček1 lžičkamáslo130 g
hladká mouka 1 kg, rostlinný tuk (s máslovou příchutí) 600 g, rostlinný olej 5 lžic, růžová voda 60 ml, vypeckované sušené datle 1 kg, mletá skořice 2 lžičky, mletý anýz 2 lžičky, mletý hřebíček 1 lžička, máslo 130 g

Příprava

Do těsta je možné přidat ždibec drcené pryskyřice Mastixu a Mahlab....

Prosetou mouku smícháme s na kousky nakrájeným tukem, olejem, růžovou vodou a vypracujeme měkké, hladké těsto, které necháme asi hodinku odpočinout. 

Vypeckované datle umeleme na masovém strojku, smícháme se skořicí, anýzem, hřebíčkem a rozehřátým máslem. Vytvoříme měkkou pastu.

Z připraveného těsta rukou tvoříme kuličky (o hmotnosti zhruba 10 g) a z náplně válečky (každý cca 7 g). Osobně mám ráda každý kousek cukroví stejně velký, proto ty číselné údaje, jsem detailista..:o))

Každou kuličku těsta v dlani pomocí druhé ruky stlačíme, tím dostaneme tenkou placičku, do které zabalíme připravený váleček datlové náplně. Pomocí kleštiček z obou stran ozdobně upravíme.

A opět při 200 stupních zhruba 20 minut pečeme, necháme lehce zrůžovět. Na plechu necháme zcela vychladnout, můžeme lehce pocukrovat. Cukroví je velmi křehké, samo se rozplývá na jazyku, tak doufám, že si pochutnáte.

Ještě pro zajímavost. Do těsta je možné přidat ždibec drcené pryskyřice Mastixu, což je keř z rodu pistácií, a dále Mahlab (drcená semena třešně sv.Lucie).

2013-10-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI