Datlový chlebíček (vegan) zpět

Ingredience:
celozrnná špaldová mouka200 gpohanková mouka250 gzralé banány2 ks
rostlinné mléko250 mlslad2 lžíceolej50 ml
perníkové koření dle chutidatle3/4 hrnkurozinky hrst
brusinky hrstgoji dle chutiořechy a semínka dle chuti
chia semínka1 lžícecelý mák1 lžíce
celozrnná špaldová mouka 200 g, pohanková mouka 250 g, zralé banány 2 ks, rostlinné mléko 250 ml, slad 2 lžíce, olej 50 ml, perníkové koření dle chuti, datle 3/4 hrnku, rozinky hrst, brusinky hrst, goji dle chuti, ořechy a semínka dle chuti, chia semínka 1 lžíce, celý mák 1 lžíce

Příprava

Výborný šťavnatý chlebíček plný sušeného ovoce a oříšků, samozřejmě bez cukru a téměř bez oleje. Čím dál víc totiž zjišťuji, že nemusím používat skoro žádné sladidlo, oleje jen pár lžiček, vejce vůbec atd. Když totiž vynechám tyto ingredience, více vyniknou chutě přirozených potravin a taky druhu mouky. Vejce plně nahradí banán, nebo přesnídávka. V tomto receptu je použit právě banán a sladkou chuť chlebíčku dodá sušené ovoce. Olej jsem použila mandlový, protože trošku chlebíček provoní. Také jsem podle fantazie vsypala trochu chia semínek a celého máku, takže to příjemně křupe mezi zuby. Zkrátka chlebíček plný energie a zdraví.

Suché ingredience smícháme dohromady. V jiné míse rozmačkáme banány vidličkou na kaši a k nim přidáme mléko, olej a slad. Přilijeme tekutou směs k suché a umícháme těsto, teprve v tuto chvíli přidáme suché plody - sušené ovoce a ořechy. Pořádně smícháme a těsto vpravíme do formy na chlebíček (nemusí být). Povrch posypeme semínky. Pečeme na 175°C asi 45 minut. Necháme vychladnout a krájíme. Dobrou chuť! 

2015-10-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI