Dort Harlekýn zpět

Korpus:
žloutky6 kscukr200 gholandské kakao60 g
voda8 lžicpolohrubá mouka140 gkypřící prášek do pečiva24 g
bílky (sníh)6 ks
Krém - 1. fáze:
máslo60 ghladká mouka60 gmléko2 hrnky
Krém - 2. fáze:
máslo250 gcukr200 gholandské kakao80 g
vejce1 ks
Na ozdobu:
smetana ke šlehání3 ksztužovač šlehačky3 ksčokoláda na postrouhání
čokoládové zdobení dle potřeby
žloutky 6 ks, cukr 200 g, holandské kakao 60 g, voda 8 lžic, polohrubá mouka 140 g, kypřící prášek do pečiva 24 g, bílky (sníh) 6 ks, máslo 60 g, hladká mouka 60 g, mléko 2 hrnky, máslo 250 g, cukr 200 g, holandské kakao 80 g, vejce 1 ks, smetana ke šlehání 3 ks, ztužovač šlehačky 3 ks, čokoláda na postrouhání, čokoládové zdobení dle potřeby

Příprava

Co si dnes připravit sváteční dortík? Tento dort Harlekýn jsme připravovali v televizním pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk, kdo nestihl receptík, tak tady je…

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, sypké suroviny (mouku, kakao a prášek do pečiva si předem smícháme v misce) a pak ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy, pečeme na 180 °C (čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí, zda je těsto upečené).

Z másla a mouky vytvoříme jíšku, pak přidáme mléko a uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout.

Máslo, cukr, kakao a vejce ušleháme, přidáme vychladlou kaši a máme hotový krém.

Zdobíme ušlehanou smetanou a čokoládou.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-10-31 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI