Dýňová roláda s vlašskými ořechy zpět

Ingredience:
dýňové pyré150 gvlašské ořechy50 gpolohrubá mouka120 g
cukr krystal100 gvejce3 ksmletá skořice1/2 lžičky
Krém:
mascarpone200 gpolotučný tvaroh250 gcukr moučka50 g
vanilkový cukr1 balíčekcitronová šťáva1 lžička
dýňové pyré 150 g, vlašské ořechy 50 g, polohrubá mouka 120 g, cukr krystal 100 g, vejce 3 ks, mletá skořice 1/2 lžičky, mascarpone 200 g, polotučný tvaroh 250 g, cukr moučka 50 g, vanilkový cukr 1 balíček, citronová šťáva 1 lžička

Příprava

V mrazáku mi už od podzimu "straší" přebytek dýňového pyré a vlašských ořechů. A tak mě napadlo tyhle dvě ingredience zkombinovat a v co jiného než nějaký sladký moučník. Sladké se u nás totiž mizí kosmickou rychlostí a jinak to nebylo ani u této rolády.

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme dýňové pyré a najemno umleté ořechy, skořici a mouku. Z bílků si ušleháme sníh a lehce vmícháme do těsta.
Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto a stěrkou rovnoměrně rozetřeme.
Pečeme cca 15 minut při 180 stupních. Ještě teplou překlopíme na připravenou utěrku, stáhneme pečící papír a pomocí utěrky zarolujeme. Zatím co roláda chladne, si připravíme náplň. Vyšleháme mascarpone s tvarohem a cukrem. Zchladlou roládu rozbalíme, potřeme krémem a znovu pečlivě zarolujeme. Pevně zabalíme do použitého pečícího papíru a necháme ztuhnout v lednici. Pocukrujeme a ozdobíme ořechy a zbytkem oslazeného dýňového pyré.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-02-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI