Hrnkové řezy s ovesnými vločkami a jablky zpět

Ingredience:
špaldová mouka (Lidl - na sušenky/koláče)2 hrnkyjemné ovesné vločky1 hrnekcukr1/2 hrnku
olej3/4 hrnkuplnotučné mléko3/4 hrnkuvětší nahrubo nastrouhaná jablka3 ks
vejce3 kschia semínka2 lžičkyskořice4 lžičky
prášek do pečiva1 balíček
špaldová mouka (Lidl - na sušenky/koláče) 2 hrnky, jemné ovesné vločky 1 hrnek, cukr 1/2 hrnku, olej 3/4 hrnku, plnotučné mléko 3/4 hrnku, větší nahrubo nastrouhaná jablka 3 ks, vejce 3 ks, chia semínka 2 lžičky, skořice 4 lžičky, prášek do pečiva 1 balíček

Příprava

V neděli se u nás pravidelně prakticky nic nedělá, ale manžel byl skolen horečkou a já chtěla upéct něco rychlého na zub z toho ničeho, co nám zbývá v kuchyni. Vzpomněla jsem si na jedny řezy z jablek, které nejen manželovi ale i Klaudince moc chutnaly a u ní je to co říct, jelikož běžně takové věci vůbec nejí. Tak jsem dohledala originální recept a upravila si ho dle svého.

Vše kromě nastrouhaných jablek pořádně šlehačem smícháme dohromady, pak přimícháme vařečkou nastrouhaná jablka. Je to opravdu tekuté těsto, takže se nelekejte. 
Vymažeme a vysypeme si větší plech, na který těsto vlijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě (cca 165°) přibližně půl hodiny.
Doporučuji podávat se zakysanou smetanou. Dobrou chuť!

2016-04-25 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu varilamysicka.cz.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI