Ingredience: | |||||
pěkně zralé hrušky | dle potřeby | rozválené lístkové těsto | dle potřeby | skořicový cukr | dle chuti |
vejce na potření | 1 ks | zavařenina zmrzlina a šlehačka | dle chuti |
Dezert není nijak přeslazený a je hotový za pár minut. Navíc může v chladnu jako polotovar počkat, až se uvolní trouba a pak být předložen posuzovatelům jako horký a naprosto čerstvý.
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny hrušek jím obalíme, ale ne na řezné ploše. Vykrájíme lístky a přilepíme ke stopkám z těsta. Těsto drobně nastříháme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem.
Pečeme v troubě rozpálené na 200°C do zezlátnutí.
Na talíři naplníme vykrojený jádřinec pikantní zavařeninou (u nás brusinky), přidáme zmrzlinu, šlehačku.
Na porci jsem počítala jednu hrušku, takže kolik hrušek, tolik porcí :).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI