Hruška v kabátku zpět

Ingredience:
pěkně zralé hrušky dle potřebyrozválené lístkové těsto dle potřebyskořicový cukr dle chuti
vejce na potření1 kszavařenina zmrzlina a šlehačka dle chuti
pěkně zralé hrušky dle potřeby, rozválené lístkové těsto dle potřeby, skořicový cukr dle chuti, vejce na potření 1 ks, zavařenina zmrzlina a šlehačka dle chuti

Příprava

Dezert není nijak přeslazený a je hotový za pár minut. Navíc může v chladnu jako polotovar počkat, až se uvolní trouba a pak být předložen posuzovatelům jako horký a naprosto čerstvý.

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny hrušek jím obalíme, ale ne na řezné ploše. Vykrájíme lístky a přilepíme ke stopkám z těsta. Těsto drobně nastříháme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem.
Pečeme v troubě rozpálené na 200°C do zezlátnutí. 
Na talíři naplníme vykrojený jádřinec pikantní zavařeninou (u nás brusinky), přidáme zmrzlinu, šlehačku.
Na porci jsem počítala jednu hrušku, takže kolik hrušek, tolik porcí :).

2014-08-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI