Jahodová bublanina zpět

Ingredience:
polohrubá mouka300 gvejce3 ksmoučkový cukr150 g
vanilkový cukr1 balíčekkůra z 1 citronu dle chutiolej10 lžic
vlažné mléko10 lžickypřící prášek do pečiva1/2 balíčkučerstvé jahody400 g
krystalový cukr2 lžíce
Dále:
olej ve spreji nebo jiný tuk dle potřebyhrubá mouka na vysypání plechumoučkový cukr na finální úpravu
polohrubá mouka 300 g, vejce 3 ks, moučkový cukr 150 g, vanilkový cukr 1 balíček, kůra z 1 citronu dle chuti, olej 10 lžic, vlažné mléko 10 lžic, kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku, čerstvé jahody 400 g, krystalový cukr 2 lžíce, olej ve spreji nebo jiný tuk dle potřeby, hrubá mouka na vysypání plechu, moučkový cukr na finální úpravu

Příprava

Jahodová sezóna je v plném proudu. Proto vám přináším jeden recept, který potěší všechny milovníky letních buchet a bublanin.

Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidáme citronovou kůru. Mouku promícháme s pečivovým práškem a prosejeme. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně a na střídačku olej, mléko a mouku. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Ten pak opatrně a zlehka vmícháme do těsta. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto a stěrkou uhladíme. Omyté, okapané a překrájené jahody promícháme s krystalovým cukrem (to proto, aby nám nepropadly až ke dnu) a naskládáme nahusto na těsto. V troubě na 180 st. pečeme dorůžova cca 20 až 30 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.

2015-06-15 Dezerty

Poznámka

Bublanina jsem připravovala na plech velikosti 35 x 25 cm.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI