Ingredience: | |||||
rozpuštěné máslo | 150 g | mléko | 60 ml | krystalový cukr | 80 g |
menší banán, rozmačkaný | 1 ks | vejce | 3 ks | polohrubá mouka | 230 g |
jedlá soda | 1/2 lžičky | prášek do pečiva | 1/2 lžičky | sůl | špetka |
vanilka | dle chuti | jahody, rozmačkané | 200 - 250 g |
Na zahrádce vrcholí sezóna jahod a já přemýšlím, co ještě s nimi. A včera v noci vznikl jahodový chlebíček, lehounký jako pírko, křehký a přesto vláčný díky banánu. Navíc rychlý jak blesk, všechno v jedné misce a šup, šup, ať už je v troubě.
Rozehřejeme troubu na 170°C, chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem. Jahody opereme, zbavíme stopek a rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo vidličkou.
Do mísy dáme máslo, mléko, cukr, banán, vejce a mixérem šleháme. Až se spojí a napění, přidáme mouku smíchanou se sodou a kypřícím práškem, sůl a vanilku. Pečlivě zamixujeme do tekuté složky. Nakonec vmícháme, stačí ručně, jahody. Těsto přemístíme do formy, šoupneme do trouby a pečeme na 170°C. Propečení kontrolujeme špejlí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI