Jogurtová zmrzlina s třešněmi zpět

Ingredience:
jogurt180 gmléko180 gsmetana na šlehání100 g
cukrcca 2 žícetřešně hrst
jogurt 180 g, mléko 180 g, smetana na šlehání 100 g, cukr cca 2 žíce, třešně hrst

Příprava

Tenhle víkend mi potvrdil, že tohle bude zmrzlinový léto. A na něj jsem se fakt těšila. Zmrzliny byly o víkendu dvě, obě s jogurtovym základem a obě parádní. Tahle první původně měla vypadat jinak, ale mašinka makala jak o závod a než jsem se probrala, zmrzlina byla hotová a už skoro lezla ven. Nemohla jsem teda dokončit plánovaný dílo a musela to zjednodušit. Stejně byla ale byla dost dobrá.

Nějak sama jsem se dostala k tomu, že jsem a až na cukr všechno brala na váhu. A je to fakt geniální! Nezašpiníte odměrky a všechno rovnou přidáváte do nádoby, ve který to můžete rovnou umixovat nebo pohodlně promíchat.

V misce smícháme suroviny na zmrzlinu – mléko, smetanu a jogurt s cukříkem. Ideálně tomu pomůžeme mini mixérkem nebo čímkoliv jiným.

Směs dáme do zmrzlinovače a necháme z ní vymíchat zmrzlinu.

Do již hotové zmrzliny zamícháme na drobné kousky pokrájené třešně.

ALE! Třešně taky můžete rozmačkat a přidat do směsi chvilku před tim, než bude zmrzlina hotová.

Jo jinak asi za půl dne mi došlo, že jsem do zmrzliny nedala ani jeden žloutek. Nevim, jak jsem na něj mohla zapomenout, ale nechyběl tam.

2015-07-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI