Kakaové řezy bez lepku zpět

Kakaový korpus:
vejce4 ksmed3 lžícemleté mandle (10 vrchovatých lžic)120 g
holandské kakao3 lžícevanilka dle chutijedlá soda špetka
Kakaový krém:
máslo250 gkokosový hustý krém100 mlmed5 lžic
vanilkové aroma pár kapekkakao2 - 3 lžíce
vejce 4 ks, med 3 lžíce, mleté mandle (10 vrchovatých lžic) 120 g, holandské kakao 3 lžíce, vanilka dle chuti, jedlá soda špetka, máslo 250 g, kokosový hustý krém 100 ml, med 5 lžic, vanilkové aroma pár kapek, kakao 2 - 3 lžíce

Příprava

Tento recept bych nazvala základním, korpus i krém je vynikající, lze dochutit dle vlastních představ a snadno se s nimi pracuje. Cituji: "toto chutná jako opravdový dort".

Tento recept bych nazvala základním, korpus i krém je vynikající, lze dochutit dle vlastních představ a snadno se s nimi pracuje. Cituji: "toto chutná jako opravdový dort".

Navíc je bez lepku, bez škrobu, veškeré suroviny lze koupit v obyčejném obchodu.

Kakaový korpus:
Žloutky našleháme s medem, přidáme mleté mandle, kakao, vanilku a špetku sody, důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh, zlehka zapracujeme se těsta a nalijeme do formy s pečícím papírem. Pečeme na 170 stupních cca 25-35 minut (záleží od trouby), kontrolujeme vpichem špejlí. 

Těsto bude krásné vláčné, nadýchané, chuťově vítězí nad obyčejným piškotem. 

Kakaový krém:
Schválně jsem přidala méně kakaa, většinou dělám čokoládový krém, který je hutný a bohatý, ale teď jsem chtěla vytvořit jednoduchou klasiku.

Použila jsem kuchyňský robot, ušetří to ruce, ale jinak to jde i obyčejnou vařečkou, jen to trvá trochu déle. Měkké máslo jsem rozetřela nejprve s medem a vanilkou. Schválně ochutnejte, je to jako máslový karamel. Klidně jsem krém mohla takto nechat, příště vyzkouším jako krém do medovníku. Přidala jsem kokosový krém, ať je krém nadýchanější, jemnější, a nakonec jsem přidala kakao. 

Já vím, že jsem neobjevila nic převratného, ale pokud porovnám tento základní máslový krém s margarínovými pastami umělé chutě, toto je něco úžasného. Nepoužívejte margarín. 

Krém stačí rozetřít na studeném korpusu a dokonalé kakaové řezy jsou hotové.

Ještě dobrá rada: skladujte v ledničce, ale nepodávejte studené, krém je úžasný, když trochu roztaje.



2013-11-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI