Kokosový suk zpět

Ingredience:
salko (slazené kondenzované mléko)250 gstrouhaný kokos200 gplnotučné sušené mléko100 g
kakao2 lžíce
salko (slazené kondenzované mléko) 250 g, strouhaný kokos 200 g, plnotučné sušené mléko 100 g, kakao 2 lžíce

Příprava

Na pouti hledám vždycky dva artikly - lékořicový pendrek a kokosový suk. Ten první si doma nepřipravím, ale ten druhý ano - a ještě lepší než originál. A navíc ho stačí nechat jen ztuhnout, takže ideální řešení na cukroví na poslední chvíli. 

V míse smícháme salko, kokos a sušené mléko. Polovinu směsi oddělíme a smícháme s kakaem. 

Každou část rozdělíme na čtvrtiny a tyto čtvrtiny vytvarujeme do na prst silného hada. Jeden světlý a jedem tmavý cop vezmeme, opatrně zatočíme kolem sebe, vyválíme na suk a zabalíme do potravinové folie a necháme ztuhnout. Vyjdou nám tak 4 suky. 

Alternativa je udělat ze světlé i tmavé části plátky, položit je na sebe a zatočit do rolády. 

Před podáváním nakrájíme suky ostrým nožem našikmo na menší špalíčky.

2018-12-11 Dezerty

Poznámka

Zdroj: Gurmet 01/2016

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI