Koláč s tofu, ořechy a ovocem zpět

Korpus:
jahelné vločky130 gpohanková mouka60 gkokos1/2 šálku
kokosový olej1 lžícesirup z agáve4 lžícevařící obilný nápoj (z prášku - bezlepkový)200 ml
Ořechová vrstva:
mleté ořechy1 hrnekrostlinné mléko1/2 hrnkuskořicový třtinový cukr dle chuti
Tofu vrstva:
bílé tofu1 balenírostlinné mléko100 mlkokos1/2 hrnku
škob25 gvanilka1 lžičkaagáve sirup (med, sirup, to záleží, co máte)3 lžíce
špendlíky dle potřebydrobenka dle potřeby
jahelné vločky 130 g, pohanková mouka 60 g, kokos 1/2 šálku, kokosový olej 1 lžíce, sirup z agáve 4 lžíce, vařící obilný nápoj (z prášku - bezlepkový) 200 ml, mleté ořechy 1 hrnek, rostlinné mléko 1/2 hrnku, skořicový třtinový cukr dle chuti, bílé tofu 1 balení, rostlinné mléko 100 ml, kokos 1/2 hrnku, škob 25 g, vanilka 1 lžička, agáve sirup (med, sirup, to záleží, co máte) 3 lžíce, špendlíky dle potřeby, drobenka dle potřeby

Příprava

Na zahradě máme obsypaný strom špendlíky a proto se musí nějak využít. Jsou ohromně kyselé, zvlášť po uvaření, což nechápu. I tak je koláč dobrý, protože je navrchu drobenka, která kyselost malinko přebije.
Koláč je lehký, zdravý, vhodný pro celiaky a vegany :-))

Smícháme jahelné vločky s pohankovou moukou a zalijeme tuto směs horkým mlékem (já měla ovesné mléko). Zamícháme a necháme cca 20 minut nasáknout. Roztopíme troubu na 170°C. Mezitím si svaříme mleté ořechy v mléce. Tofu rozdrobíme, přidáme mléko a ostatní suroviny a rozmixujeme na hladký krém. K odpočatému těstu přimícháme ostatní ingredience a vytvoříme hladkou kouli. Pokud těsto trochu lepí, je to tím, že je stále teplé, můžeme ho vložit do lednice, poté bude hezky tvárné.. Podsypeme si vál a vyválíme placku, kterou přeneseme do koláčové formy- utvoříme i kraje. Na dno rozetřeme ořechovou vrstvu, na ní krém z tofu a na něj navrstvíme špendlíky (nebo jiné ovoce) smíchané s panellou (nebo nějakým sladidlem). Vložíme do trouby a pečeme cca 35 minut. Mezitím si připravíme drobenku -tuk s cukrem a dosypávat moukou (já měla kokosový olej s panellou a kukuřičnou mouku) než se směs začne drobit. Po uplynutí těch 35 minut posypeme koláč drobenkou a pečeme dalších cca 25 minut. Celková doba pečení je asi hodina.
Necháme vychladnout a až poté krájíme. Dobrou chuť!


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2014-11-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI