Těsto: | |||||
hladká mouka | 200 g | cukr | 75 g | vejce | 1 ks |
máslo | 125 g | sůl | špetka | ||
Rebarborová část: | |||||
rebarbora | 300 g | cukr | 75 g | vanilkový pudink s pravou vanilkou | 1 sáček |
Tvarohová část: | |||||
tvaroh | 2 vaničky | vejce | 2 ks | domácí vanilkový cukr | 50 g |
Sezona rebarbory je v plném proudu a tak jsem se rozhodla vyzkoušet z ní něco upéct. Pamatuju si, že když jsem byla malá, měli jsme na zahradě obří rostlinu rebarbory, ale snad nikdy jsme z ní nic nedělali, což mi teď zpětně připadá jako hrozný hřích.
Ze všeho nejdřív si připravíme těsto. Všechny suroviny si odvážíme a hněteme tak dlouho, dokud nevypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň na hodinu odpočnout. Mezi tím si můžeme oloupat rebarboru a nakrájet ji na asi 0,5 cm kousky. Rebarboru si v misce prosladíme a přidáme pudink. Jakmile máme těsto odpočnuto a rebarboru připravenu tak si vezeme koláčovou formu a vymačkáme do ní těsto. Těsto mačkáme tak, aby nám vznikl vyšší okraj, který nám bude držet náplň. Jakmile máme těsto namačkáno ve formě, rovnoměrně na něj rozložíme rebarboru. Takto pečeme asi 20 min na 180 stupňů. Během této doby si můžeme připravit poslední, tvarohovou část, koláče. Do misky dáme tvaroh ze dvou vaniček, přidáme cukr a vejce a vyšleháme hladký krém. Po 20ti minutách ho můžeme nalít na koláč a pečeme dalších 40 minut. Koláč necháme vychladnout a následně ho necháme ještě chvíli odpočnout v lednici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI