Křehký rebarborový koláč s tvarohem zpět

Těsto:
hladká mouka200 gcukr75 gvejce1 ks
máslo125 gsůl špetka
Rebarborová část:
rebarbora300 gcukr75 gvanilkový pudink s pravou vanilkou1 sáček
Tvarohová část:
tvaroh2 vaničkyvejce2 ksdomácí vanilkový cukr50 g
hladká mouka 200 g, cukr 75 g, vejce 1 ks, máslo 125 g, sůl špetka, rebarbora 300 g, cukr 75 g, vanilkový pudink s pravou vanilkou 1 sáček, tvaroh 2 vaničky, vejce 2 ks, domácí vanilkový cukr 50 g

Příprava

Sezona rebarbory je v plném proudu a tak jsem se rozhodla vyzkoušet z ní něco upéct. Pamatuju si, že když jsem byla malá, měli jsme na zahradě obří rostlinu rebarbory, ale snad nikdy jsme z ní nic nedělali, což mi teď zpětně připadá jako hrozný hřích. 

Ze všeho nejdřív si připravíme těsto. Všechny suroviny si odvážíme a hněteme tak dlouho, dokud nevypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň na hodinu odpočnout. Mezi tím si můžeme oloupat rebarboru a nakrájet ji na asi 0,5 cm kousky. Rebarboru si v misce prosladíme a přidáme pudink. Jakmile máme těsto odpočnuto a rebarboru připravenu tak si vezeme koláčovou formu a vymačkáme do ní těsto. Těsto mačkáme tak, aby nám vznikl vyšší okraj, který nám bude držet náplň. Jakmile máme těsto namačkáno ve formě, rovnoměrně na něj rozložíme rebarboru. Takto pečeme asi 20 min na 180 stupňů. Během této doby si můžeme připravit poslední, tvarohovou část, koláče. Do misky dáme tvaroh ze dvou vaniček, přidáme cukr a vejce a vyšleháme hladký krém. Po 20ti minutách ho můžeme nalít na koláč a pečeme dalších 40 minut. Koláč necháme vychladnout a následně ho necháme ještě chvíli odpočnout v lednici.

2016-05-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI