Ingredience na těsto: | |||||
máslo | 200 g | vejce | 1 ks | cukr moučka | 80 g |
vanilkový cukr | 1 pol. lžíce | prášek do pečiva | 1 ks | hladká mouka | 280 g |
Náplň: | |||||
mléko | 400 ml | cukr | 50 g | vanilkový cukr | 1 pol. lžíce |
vanilkový pudink | 1 ks | měkký tvaroh | 2 vaničky | ||
Na ozdobení: | |||||
ovoce (rybíz, ostružiny, borůvky) | 150 g |
Tahle dobrota je nejoblíbenější koláč mého milého. Takže pokud je Váš chlap na sladké a potřebujete ho dostat do třeba ikei, tak tohle je ideální zbraň, jak toho bez řečí docílit (smích)
Změklé máslo, moučkový cukr a vejce vyšleháme do pěny. Následně přidáme mouku a kypřící prášek a nejlépe ručně zpracujeme těsto, tak aby se nám s ním hezky pracovalo. Těsto vmačkáme do dortové formy o průměru cca 25 cm a vytvoříme asi 3 cm okraj. Formu nevymazávám, ještě se mi nikdy těsto nepřichytilo. Těsto propícháme vidličkou. Pečeme asi 20 min na 180 stupňů.
Dáme vařit mléko s cukrem a pudinkem a uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vmícháme dvě vaničky tvarohu. Krém dáme následně na předpečený korpus a poklademe jej námi zvoleným ovocem. Pečeme dalších 30 min na 180 stupňů.
Po vyndání koláče z trouby bývá krém tekutější, je třeba ho nechat vychladnout a potom krásně ztuhne.
Můžete servírovat a rovnou startovat auta na nákupy (smích)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI