Krupicová kaše zpět

Ingredience:
mléko500 mldětská krupička4 lžícesůl1/2 lžičky
cukr hrstmáslo2 lžícegranko špetka
kakao špetkaskořice špetkamáslo2 lžíce
cukr moučka hrstka
mléko 500 ml, dětská krupička 4 lžíce, sůl 1/2 lžičky, cukr hrst, máslo 2 lžíce, granko špetka, kakao špetka, skořice špetka, máslo 2 lžíce, cukr moučka hrstka

Příprava

Krupicová kaše, notorická lahůdka české domácí kuchyně. Však pokud děti odrostou, kolikrát si ji uděláte, jen tak pro sebe??? No? (smích)

Do studeného mléka dáme krupici a necháme minimálně 2 hodiny nabobtnat.
Poté ji osolíme a vaříme na mírném plameni za stálého míchání. Konzistenci nechám na vás: máte-li raději kaši řidší, dořeďte mlékem.
Osladíme dle chuti krupicovým cukrem, na závěr přidáme na zjemnění kousek másla.
Na talířích pocukrujeme dle chuti cukrem moučkovým, pokapeme rozpuštěným máslem a dochutíme libovolně perníkem, skořicí, grankem nebo kakaem.

Doboru chuť!

2015-03-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI