Kukuřičný koláč s ovocem a tvarohem zpět

Těsto:
mouka (250g špaldová typ 630 + 50g kukuřičná hladká)300 gtuk (Hera máslová)150 gtřtinový cukr moučka40 g
žloutek2 kssůl špetka
Náplň:
tvaroh ve vaničce250 gtřtinový cukr moučka40 gtuk (Hera máslová)40 g
vejce1 kscitronová šťáva1/2 lžíceovoce (mražená směs jahod, broskve, rybízu)cca 350 g
Drobenka:
třtinový cukr40 gkukuřičná krupice40 gtuk (Hera máslo)40 g
mouka (250g špaldová typ 630 + 50g kukuřičná hladká) 300 g, tuk (Hera máslová) 150 g, třtinový cukr moučka 40 g, žloutek 2 ks, sůl špetka, tvaroh ve vaničce 250 g, třtinový cukr moučka 40 g, tuk (Hera máslová) 40 g, vejce 1 ks, citronová šťáva 1/2 lžíce, ovoce (mražená směs jahod, broskve, rybízu) cca 350 g, třtinový cukr 40 g, kukuřičná krupice 40 g, tuk (Hera máslo) 40 g

Příprava

Víkend je u nás vždy ve znamení nějaké sladké dobroty. Ani tento víkend tomu nebylo jinak. Potřebovala jsem udělat místo v mrazáku a chtělo to trochu zmenšit zásoby ovoce, které jsem tam měla. Proto jsem se rozhodla pro ovocný koláč, kde nevadí mražené ovoce. Zkombinovala jsem tedy ovoce a tvaroh jako náplň a využila ne tolik používanou kukuřičnou mouku a krupici. S výsledkem jsme byli všichni moc spokojeni.

Nejprve si připravíme těsto. V míse si smícháme obě mouky, cukr a špetku soli. Přidáme vychlazený tuk nakrájený na kousky a uděláme drobenkové těsto. Poté přidáme vejce a vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a dáme na 1 hodinu do lednice. Až bude těsto vychlazené, tak si jej vyndáme z lednice a připravíme si drobenku, kdy všechny suroviny smícháme v misce, tedy prsty promícháme kukuřičnou krupici a cukr a pak zapracujeme tuk.

V další misce si připravíme náplň. Změklý tuk vyšleháme s vejcem a cukrem. Pak zašleháme tvaroh, citronovou šťávu a vše promícháme. Na pomoučeném vále si rozválíme těsto na velikost formy, kterou jsme si vymazali tukem. Vyválené těsto si opatrně přeneseme do formy pomocí válečku. Těsto vytvarujeme dle formy a uděláme vyšší okraj. Těsto propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír a posypeme luštěninami. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na 10 minut. Takto předpečený korpus opatrně vyndáme z trouby a dáme na něj tvarohovou náplň a poklademe ovocem. Na závěr posypeme drobenkou a dáme péct na cca 20 - 25 minut.

2017-04-24 Dezerty

Poznámka

Koláč jsem pekla v koláčové formě o průměru 28 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI