Ledový nepečený lískooříškový dortík zpět

Ingredience:
kešu ořechy120 gkokosové mléko REAL 80%400 mlkokosové mléko - zužitkujeme vodu z plechovky4 lžíce
pufovaná quinoa30 gkvalitní vysokoprocentní hořká čokoláda50 glískooříšková Ghítela3 lžíce
vysokoprocentní hořká čokoláda2 kostičkysekané mandle na opražení2 hrstě
kešu ořechy 120 g, kokosové mléko REAL 80% 400 ml, kokosové mléko - zužitkujeme vodu z plechovky 4 lžíce, pufovaná quinoa 30 g, kvalitní vysokoprocentní hořká čokoláda 50 g, lískooříšková Ghítela 3 lžíce, vysokoprocentní hořká čokoláda 2 kostičky, sekané mandle na opražení 2 hrstě

Příprava

Dorty mě baví a obzvláště rychlé a nepečené. Jejich příprava zabere chviličku. Prostě nás honila mlsná a ledové osvěžení přišlo vhod. Zaexperimentovat s quinoou a novou Ghítelou se vyplatilo, luxusní ledové osvěžení.

Kešu ořechy namočíme předem, ideálně přes noc. Ráno vodu slijeme a kešu ořechy propláchneme. Přendáme je do vyšší nádoby, přidáme vodu, která nám zůstala na dně plechovky, pouze pár lžic, aby šly kešu ořechy našlehat. Následně již jen vmícháme rozpuštěnou čokoládu na vaření a pufovanou quinou. Vzniklou hmotu upěchujeme do dortové formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Výhoda pufované quinoy je, že nabere do sebe tekutiny a vytvoří společně s kešu a čokoládou těsto. Pokud chcete ještě pevnější těsto, postačí přidat lžíci kokosového oleje. 

Připravíme si krém. Kokosové mléko dáme na 45 minut do mrazáku nebo vyndáme z lednice, kde bylo alespoň 24 hodin. Vyndáme tuhou část mléka z plechu, přendáme do šlehací nádoby, rozmačkáme lžící a začneme šlehat. Šleháme na plné otáčky 2 - 3 minuty, následně vmícháme med či jiné sladidlo.

Krém navrstvíme na korpus. Využijeme mističky, ve které jsme rozehřívali čokoládu a rozehřejeme v ní lískooříškovou Ghítelu. Přidáme k ní 1 - 2 kostičky čokolády a necháme ji zchladnout. Pokud nechceme čekat, pomůžeme si studenou vodní lázní. Během chlazení si opražíme nasucho sekané mandle, které musíme nechat rovněž vychladnout. 

Když máme čoko Ghítelu vychladlou, nalijeme ji na střed krému a párátkem nebo špejlí roztáhneme do stran a posypeme vychladlými opraženým sekanými mandlemi. Vložíme do mrazáku alespoň na 2 hodiny. Moučník následně můžeme uchovávat v lednici.

Přeji příjemné mlsání.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-09-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI