Lehké řezy s ovocem zpět

Korpus:
moučkový cukr200 gvejce4 ksolej100 ml
mléko100 mlpolohrubá mouka290 gkypřící prášek do pečiva1/2 sáčku
Krém:
tučný tvaroh500 gvaječný likér200 mlmoučkový cukr2 - 3 lžíce
smetana ke šlehání (40%)2 kelímky
Na dozdobení:
drobné ovoce (jahody, maliny...) čerstvé nebo mražené500 gramůdortová želatina červená Dr. Oetker2 sáčky
moučkový cukr 200 g, vejce 4 ks, olej 100 ml, mléko 100 ml, polohrubá mouka 290 g, kypřící prášek do pečiva 1/2 sáčku, tučný tvaroh 500 g, vaječný likér 200 ml, moučkový cukr 2 - 3 lžíce, smetana ke šlehání (40%) 2 kelímky, drobné ovoce (jahody, maliny...) čerstvé nebo mražené 500 gramů, dortová želatina červená Dr. Oetker 2 sáčky

Příprava

Přidejte libovolné ovoce, které máte rádi.

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Po částech a střídavě přidáme tekutiny a prosátou mouku s pečivovým práškem. Nalijeme do pečícím papírem vystlaného plechu se zvýšeným okrajem a pečeme v troubě na 180st. cca 20 minut. Na mřížce necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme krém, a to jednoduše tak, že tvaroh vymícháme s vaječňákem, přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku a spojíme v kompaktní krém. Ten poté rozetřeme na piškot, poklademe ovocem a zalijeme želatinou připravenou dle návodu.

2014-05-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI