Letní tvarohový koláč zpět

Ingredience:
angrešt80 - 100 gčervený rybíz100 gborůvky100 g
měkký tvaroh250 gsmetana ke šlehání200 mlzakysaná smetana100 ml
velká vejce3 ksvanilkový lusk nebo lžičk vanilkové esence dle chuticukr krupice80 g
máslo150 ghladká mouka225 gledová voda75 ml
sůl špetka
angrešt 80 - 100 g, červený rybíz 100 g, borůvky 100 g, měkký tvaroh 250 g, smetana ke šlehání 200 ml, zakysaná smetana 100 ml, velká vejce 3 ks, vanilkový lusk nebo lžičk vanilkové esence dle chuti, cukr krupice 80 g, máslo 150 g, hladká mouka 225 g, ledová voda 75 ml, sůl špetka

Příprava

V tomto dezertu se snoubí vůně vanilky, jemnost tvarohu a smetany, kyselost borůvek a rybízu, rafinovanost angreštu a teplo slunce ze všech plodů, které právě dozrávají.

Nejdříve si připravte těsto a to tak, že rukou rozmíchejte mouku s chladným máslem až vznikne hrubá drobenka. Přidejte vodu a sůl a ještě pořádně rukou zpracujte na těsto. To dejte odpočinout do lednice (alespoň na půl hodiny). 
V míse rozšlehejte vejce, tvaroh, smetany, cukr, špetku soli a dřeň vanilkového lusku. 
Formu na koláč vyložte pečícím papírem a dejte do ní rozválené těsto, které důkladně ve formě rozložte, nezapomeňte na okraje.
 
Těsto propíchejte vidličkou a zasypte fazolemi. Dejte předpéct na 170°C na cca 10 minut do trouby. Sundejte fazole a dejte na koláč ovoce. 

Zalijte tvarohovou směsí a pečte 30-40 minut.
 

Koláč by měl být uprostřed ještě trošku rosolovitý. 

Dejte vychladit.
2015-08-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI