Mrkváček zpět

Ingredience:
jogurt200 gcelozrnná mouka100 gumleté vločky50 g
velká nastrouhaná mrkev3 ksvelké nastrouhané jablko1 ksprášek do pečiva bez fosfátů1/2 ballíčku
bílky - sníh3 ks
Krém:
plnotučný tvaroh1 ksmed3 lžíceskořice1 lžička
jogurt 200 g, celozrnná mouka 100 g, umleté vločky 50 g, velká nastrouhaná mrkev 3 ks, velké nastrouhané jablko 1 ks, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 ballíčku, bílky - sníh 3 ks, plnotučný tvaroh 1 ks, med 3 lžíce, skořice 1 lžička

Příprava

Klaudinka měla v pátek svátek, tak jsem přemýšlela, co pro ni připravit. Chtěla jsem něco nového, něco rychlého a něco snadného na čem si pochutná celá rodina.

Mrkvový dort jsem měla už dlouho na seznamu dobrot, které bych jednou ráda vyzkoušela, ale stále jsem ho odkládala. Taky kvůli protikvasinkové dietě jsem se mrkvi dlouho vyhýbala, ale využila jsem příležitosti a pustila se do něj. 

Zpětně si klepu na čelo, že jsem ho nezkusila už dřív, protože je naprosto výtečný a sytý.

Nejdříve v jedné míse smícháme sypké suroviny, následně v druhé míse smícháme mokré suroviny a vše zamícháme s vyšlehanými bílky.

Směs přelijeme do menší dortové formy a pečeme přibližně 35 minut na 180°C. Počítejte s tím, že se tento dort řadí mezi "vlhké", tak se nenechte zmást, že stále nebude hotový. 

Mezitím, co se dort peče, si připravíme krém smícháním všech ingrediencí. 

Po vychladnutí dort rozkrojíme a potřeme krémem. Vršek jsem ozdobila stroužky mrkve. 

Necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého dne.

2017-05-09 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu www.foodclub.cz.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI