Křehké těsto: | |||||
špaldová hladká mouka | 400 g | polohrubá mouka | 100 g | hrubá mouka | 100 g |
jedlá soda | 2 lžičky | citron - kůra z něj | 1/2 ks | cukr | 100 g |
žloutky | 2 ks | vychlazené a hrubě nastrouhané máslo | 250 g | jemně strouhaná mrkvička | 250 g |
Náplň: | |||||
tvaroh | 500 g | cukr | 20 g | citron - kůra z něj | 1/2 ks |
žloutky | 2 ks | vanilka | dle chuti | bílky vyšlehané do sněhu | 4 ks |
Tohle je ten typ moučníku, na který budete rozdávat recepty každému, kdo ochutná. Křehké, vláčné řezy netradičně z mrkvičky, doplněné jemnou tvarohovou náplní, lahodí nejen oku, ale také mlsným jazýčkům. Tak směle do něj!
Na válu zpracujeme všechny suroviny v homogenní, pevné těsto. Na 2 pláty pečícího papíru si vyznačíme okraje plechu.
Těsto rozdělíme na 2 stejně velké kusy a rozválíme přímo na papíře podle vyznačeného plechu. Z ořezků můžeme vykrájet ozdoby nahoru na koláč. Jeden z vyválených plátů položíme na plech.
Rozehřejeme troubu na 175°C. V míse vyšleháme sníh z bílků, v jiné vymícháme zbylé suroviny na náplň a jako poslední do náplně ručně vmícháme sníh. Náplň rozetřeme na těsto, pomocí pečícího papíru přeneseme druhý plát těsta na náplň (a případně poklademe vykrájenými ozdobami z ořezků těsta).
Šup do trouby a péct do zlatova. Nafoukne se, po vytažení z trouby zase splaskne. Chutná výborně i druhý den, kdy zavlhne od tvarohu a zjemní.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI