Nebeské ořechové zpět

Těsto:
moučkový cukr100 gmleté lískové ořechy100 gmáslo180 g
hladká mouka280 g
Krém:
bílá čokoláda200 gsmetana (30%)120 mlmoučkový cukr100 g
máslo130 g
moučkový cukr 100 g, mleté lískové ořechy 100 g, máslo 180 g, hladká mouka 280 g, bílá čokoláda 200 g, smetana (30%) 120 ml, moučkový cukr 100 g, máslo 130 g

Příprava

O Vánocích cukroví nesmí chybět a vůně ořechů k Vánocům prostě patří. Vyzkoušejte toto křehké cukroví s lahodným krémem.

Připravíme si všechny suroviny (máslo musí být povolené) a jdeme na to! :-)

Ořechy rozemeleme, pokud je mleté už nemáme koupené :-). Moučkový cukr, prosátou hladkou mouku a máslo nasypeme po mísy, nebo na vál. Důkladně rukama vypracujeme hladké, nedrobivé těsto.

Oblíbené formičky (aby byly vždy do páru), vymažeme máslem. Opravdu důkladně, nebo se pak budete rozčilovat u vyklápění :-). Naplníme - namačkáme těstem a dáme péct do vyhřáté trouby na 150 stupňů cca na 10 minut. Do té doby, než začnou zlátnout. Necháme vychladnout na balkóně, nebo rovném širokém parapetu :-) 

V době chladnutí si připravíme krém. 200g čokolády (navážil jsem málo :-)). Rozpustíme na mírném ohni se smetanou. Pokud budete rozpouštět na mírném ohni, nemusíte připravovat vodní lázeň.

Konzistence by měla být zhruba jako má Salko. Nechte opět vychladnout nejlépe venku, nebo vodní lázni. (do dřezu studenou vodu a míchat). V době chladnutí čokolády vyšleháme cukr s máslem do pěny. Do másla po lžících přidáváme prochladlou čokoládu a zašleháme. Krém je krásně hladký, tuhý a prostě výborný! :-).

Plníme jím cukroví vyklepnuté z formiček a posypeme moučkovým cukrem.


PŘEJI DOBROU 
(vánoční) CHUŤ !

2013-12-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI