Obrácený broskvový koláč zpět

Ingredience:
zavařené broskve0,5 kgcukr moučka100 gmáslo150 g
citronová kůra1 lžičkavejce2 ksšpaldová mouka (typ 630 Lidl)250 g
kypřící prášek do pečiva1/2 balíčkuplátky mandlí100 gmléko200 ml
zavařené broskve 0,5 kg, cukr moučka 100 g, máslo 150 g, citronová kůra 1 lžička, vejce 2 ks, špaldová mouka (typ 630 Lidl) 250 g, kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku, plátky mandlí 100 g, mléko 200 ml

Příprava

Babička nás neustále zásobuje nějakými zavařeninami, které je potřeba nějak dále zpracovat. A tak když se mi tu sešlo pár sklenic zavařených broskví, byl odpolední moučník skoro jasný. Jen jsem chtěla vyzkoušet něco trochu jiného než například klasickou bublaninu a proto vznikl tento obrácený koláč.

Broskve slijeme a necháme okapat, nakrájíme na plátky. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Na dno formy nasypeme hrst plátků mandlí a vyskládáme plátky broskví. Zbytek mandlí nameleme na jemno. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru, vejce, zbytek mandlí, mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rovnoměrně navrstvíme na broskve. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Koláč necháme lehce zchladnout a pak pomocí dvou talířů překlopíme.

2016-04-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI