Ořechová vosí hnízda bez piškotů zpět

Těsto:
mleté ořechy160 gmoučkový třtinový cukr150 gmáslo50 g
karob/kakao2 lžíce
Sušenky:
špaldová mouka (na koláče a sušenky)150 gmoučkový třtinový cukr50 gmáslo50 g
vejce1 ks
mleté ořechy 160 g, moučkový třtinový cukr 150 g, máslo 50 g, karob/kakao 2 lžíce, špaldová mouka (na koláče a sušenky) 150 g, moučkový třtinový cukr 50 g, máslo 50 g, vejce 1 ks

Příprava

Vosí hnízda jsou z mého pohledu tím nejlepším cukrovím na světě!

No a letos se mi příčilo množství piškotů v běžném receptu a chtěla jsem to zkusit jinak, bez piškotů.

Dokonce jsem zjistila, že se tak dělaly dříve - čistě ořechová. Jenže tam byla pro změnu hromada cukru a navíc bílek, což se mi docela příčilo mít neupravený bílek v nepečeném cukroví.

Tak jsem to vymyslela nakonec tak, že jsem využila mamky recept a pozměnila ho podle svého. Bylo to lehce hatla patla, ale nakonec si myslím, že to vyšlo pěkně. 

I tak jsou ale docela dost sladké, nechtěla jsem experimentovat zbytečně moc, abych měla větší jistotu, že se těsto povede. 

A místo piškotů na slepení jsem upekla máslové sušenky.

V obou případech vše zpracujeme do těsta, které necháme chvilku odpočinout pár hodin v lednici.

Co se týče těsta na vosí hnízda, nebude to s ním o moc lepší, než s klasickým s piškotama. Aspoň tedy u mě je to vyklepávání vždycky o nervy ať už je těsto jakýkoliv. 

Připravíme si formičky na vosí hnízda, která vysypaná moučkovým cukrem (nebo můžeme zkusit kokosem) plníme těstem a vyklepáváme na tác, na kterém je necháme proschnout aspoň 2 dny, než je začneme plnit krémem. 

Počet vosích hnízd vyjde přibližně na 23 kusů.

Krém jsem tentokrát zvolila pudinkový s příchutí Caffé Latté, kterým jsem plnila také ořechy. 

Mezitím, co hnízda schnou, si připravíme sušenky ke slepení.

Z těsta vyválíme silnější plát a vykrajujeme tvary o průměru stejné, jako jsou vosí hnízda. 

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 160°C přibližně 10 minut. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-12-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI