Ovocný koláč z pohankové lámanky zpět

Ingredience:
pohanková lámanka1/2 hrnkuhorká voda1 hrnekovesné vločky dle potřeby
tvaroh1/2 balenízralé avokádo1/2 ksdatlový sirup dle chuti
skořice1 lžícejedlá soda1 lžičkalesní ovoce2 hrsti
ovesné vločky na posypání hrstrýžové otruby na posypání1 lžíce
pohanková lámanka 1/2 hrnku, horká voda 1 hrnek, ovesné vločky dle potřeby, tvaroh 1/2 balení, zralé avokádo 1/2 ks, datlový sirup dle chuti, skořice 1 lžíce, jedlá soda 1 lžička, lesní ovoce 2 hrsti, ovesné vločky na posypání hrst, rýžové otruby na posypání 1 lžíce

Příprava

Tento koláč vznikl ze zbytků a musím říct, že je opravdu výborný, o čemž svědčí i fakt, že partner snědl skoro celou půlku k snídani.

Pohanku lámanku zalijeme horkou vodou a necháme hodinu odstát. Poté přidáme tolik ovesných vloček, aby vzniklo těsto, z kterého lze tvořit kuličky (takový jsem měla základ z knedlíků). Poté do směsi přidáme tvaroh, avokádo, sirup, skořici a promícháme. V případě potřeby přidáme trochu vody (těsto by mělo mít konzistenci +- jako lité perníkové těsto). Nakonec dáme jedlou sodu. 

Směs nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem, posypeme ovocem, vločkami a otrubami. Pečeme na 180 stupňů do zlatavé barvy cca 35 minut. Před podáváním necháme vychladit, aby se zpevnil.

2016-01-20 Dezerty

Poznámka

Pekla jsem ve formě o průměru 28 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI