Pavlova zpět

Ingredience:
bílky3 kssůl špetkajemný krupicový cukr1 hrnek
kukuřičný škrob1 lžícecitronová šťáva1 lžičkašlehačka 30%1 kelímek
moučkový cukr1/4 hrnkudrobné ovoce (maliny, jahody, rybíz...)1 hrnek
bílky 3 ks, sůl špetka, jemný krupicový cukr 1 hrnek, kukuřičný škrob 1 lžíce, citronová šťáva 1 lžička, šlehačka 30% 1 kelímek, moučkový cukr 1/4 hrnku, drobné ovoce (maliny, jahody, rybíz...) 1 hrnek

Příprava

Vynikající dezert připravovaný ze šlehaných bílků s řádnou dávkou šlehačky a ovoce.

Předehřát troubu na 150 °C. 
Na plech položit pergamenový papír (papír na pečení) a vyznačit tužkou kruh o velikosti 20–25 cm. 
Obrátit papír. 
Ve velké míse našlehat bílky a postupně přidávat 3/4 hrnku cukru za stálého šlehání (cukr musí být zcela rozpuštěný). 
Smíchat dohromady 1/4 hrnku cukru a kukuřičným škrobem a lehce zamíchat do bílků i s citronovou šťávou. Lžící navršit většinu bílkové hmoty na papír a rozetřít do kruhu naznačeného tužkou na asi 3/4 cm vysoko. 
Zbytek dát do cukrářského sáčku a nastříkat dokola okraj (vznikne mělká miska). 
Péct po 1 hodinu. 
Po upečení nechat v troubě zchladnout dalších 30 min. 
Našlehat šlehačku s cukrem, navršit na dort a ozdobit ovocem.

Dobrou chuť!

2015-03-06 Dezerty

Poznámka

P.S. Ruská baletka Anna Pavlova byla inspirací pro jméno tohoto dortu. Zdroj: Labužník. cz

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojaperitiv
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI