Perníčkové cupcakes se skořicovým krémem zpět

Těsto:
vajíčka4 kscukr krupice115 gmáslo30 g
hladká mouka115 gprášek do pečiva1/2 lžičkyholandské kakao2 lžíce
perníkové koření2 lžičky
Krém:
mascarpone250 gsmetana ke šlehání 31%200 mlpřírodní vanilkové aroma1 lžička
mletá skořice1 lžíce
vajíčka 4 ks, cukr krupice 115 g, máslo 30 g, hladká mouka 115 g, prášek do pečiva 1/2 lžičky, holandské kakao 2 lžíce, perníkové koření 2 lžičky, mascarpone 250 g, smetana ke šlehání 31% 200 ml, přírodní vanilkové aroma 1 lžička, mletá skořice 1 lžíce

Příprava

Perníčky už mám pár týdnů hotové. Protože mi ale chyběla ta úžasná vůně, která se prožene bytem, když je právě vytáhnu z trouby... vrhla jsem se na pečení perníčkových cupcakes, vyrobených z toho nejjednoduššího a nejnadýchanějšího těsta, které jsem letos na podzim objevila. Upečené dortíky jsem doplnila skořicovým krémem ze šlehačky a mascarpone - Vánoce můžou začít. PS: Vlevo na obrázku vidíte v pozadí můj podruhé ozdobený vánoční stromeček. Po prvním nazdobení se nám maličko sesunul k zemi. To ani 20 rozbitých ozdob mi ale adventní náladu nepokazí.

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
 
Máslo si rozpustíme v mikrovlnné troubě - dávám na 1 minutu při 360 W - pak odstavím stranou. Vajíčka s cukrem vyšleháme do husté pěny pomocí kuchyňského robotu s balonovou metlou to jde samo, ale ručním se to také samozřejmě zvládne. Přes síto do pěny postupně prosejeme mouku s práškem do pečiva, kakaem a kořením a vpravíme je tam pomocí stěrky. Nyní je čas na máslo, které přilijeme do těsta a opatrně ho zapracujeme. Těsto plníme do 3/4 výšky silikonových košíčků nebo papírových, kterými jsme vyložili muffinový plech. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut. Po upečení vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
 
Krém je jak jinak než rychlovka. V hluboké míse vyšleháme všechny suroviny do hustého krému, který nanášíme na studené dortíky pomocí cukrářského sáčku a kovové zdobičky.
 
Zdobíme dle fantazie, já zvolila kakao a cukrové hvězdičky. 
 
Pokud pečete cupcakes poprvé, mrkněte na mých 15 tipů pro božské cupcakes.
2015-12-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI