Perník z cukety s polevou z karobu (vegan) zpět

Ingredience:
celozrnná žitná mouka
ovesné vločky1/2 šálkuolej1/2 šálkurostlinné mléko1 a půl šálku
kypřící prášek do perníku (nebo obyč prášek plus koření do perníku)1 sáčekkarob (kakao)2 lžíce
fruktóza či jiného sladidla (sirupu)
posekané ořechy hrstmix rozinek a brusinek hrstnastrouhaná cuketa1/2 ks
jemně strouhaná mrkev1 ksrum3 lžícekarobová poleva+ dle chuti
karob dle chutibramborový škrob dle potřebykokosový olej dle potřeby
agáve sirup2 lžíce
ovesné vločky 1/2 šálku, olej 1/2 šálku, rostlinné mléko 1 a půl šálku, kypřící prášek do perníku (nebo obyč prášek plus koření do perníku) 1 sáček, karob (kakao) 2 lžíce, posekané ořechy hrst, mix rozinek a brusinek hrst, nastrouhaná cuketa 1/2 ks, jemně strouhaná mrkev 1 ks, rum 3 lžíce, karobová poleva + dle chuti, karob dle chuti, bramborový škrob dle potřeby, kokosový olej dle potřeby, agáve sirup 2 lžíce

Příprava

To bych nebyla já, abych do toho pečení nepřidala něco zvláštního, obyčejný perník je pro mne asi nuda. Na druhou stranu je perník z cukety celkem normální věc. Použila jsem samozřejmě celozrnnou mouku a také kypřící prášek do perníku od Alnatury, který v sobě měl již koření a krásně voněl. 

Je to trošku vlhčí perník a není tak nadýchaný díky vodě z cukety, chuťově je však výborný. Karobová poleva mu dodá na sex appealu.

Předehřejeme troubu na 170°C. Smícháme zvlášť suché a zvlášť mokré ingredience. K mokrým postupně přimícháme suchou směs. Vytvoříme jemné hustší těsto a vlijeme ho do pekáčku. Dáme péct na cca 40°C. 
Karobová poleva: na lžíci kokosového oleje zpěníme agávový sirup a přidáme karob - dvě lžíce karobu rozpustíme v půli hrnku teplé vody) a přilijeme k bublajícímu sirupu. Chvíli mícháme a poté si rozpustíme lžíci škrobu v cca 3 lžících vody a přidáme do hrnce. Mícháme metličkou a směs postupně tuhne. Ještě horkou jí nalijeme na povrch perníku. Posypeme dle libosti a necháme vychladnout. 

Dobrou chuť! 
2014-11-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI