Plněné rohlíčky ze šlehačkového těsta zpět

Ořechová náplň:
mleté vlašské ořechy250 gmléko200 mlmleté piškoty50 g
med50 gcukr50 grum2 lžíce
bílek1 ks
Těsto:
ztuhlé máslo (nastrouhat)1 ksšlehačka 33% (nešlehat)1 kelímekhladká mouka500 g
sůl1/2 lžičky
Na obalení:
moučkový cukr dle potřebyvanilkový cukr dle potřeby
Tvarohová náplň:
tvaroh v celofánu1 ksžloutek1 ksvanilkový cukr1 ks
cukr dle chutikůra z citronu dle chuti
mleté vlašské ořechy 250 g, mléko 200 ml, mleté piškoty 50 g, med 50 g, cukr 50 g, rum 2 lžíce, bílek 1 ks, ztuhlé máslo (nastrouhat) 1 ks, šlehačka 33% (nešlehat) 1 kelímek, hladká mouka 500 g, sůl 1/2 lžičky, moučkový cukr dle potřeby, vanilkový cukr dle potřeby, tvaroh v celofánu 1 ks, žloutek 1 ks, vanilkový cukr 1 ks, cukr dle chuti, kůra z citronu dle chuti

Příprava

Rohlíčky si můžete naplnit náplní, která je vašemu srdci nejblíž nebo podle toho, co máte zrovna doma. Do rohlíčků jsem zvolila náplň z vlašských ořechů a pohostila s nimi návštěvu, která je velice chválila. Jsou velmi syté a hříšně nezdravé, ale jednou za čas je ráda upeču. Recept mám od své známé, která ho má po své mamince, tento recept je však velmi rozšířen i po internetu, někdy s pár úpravami.

Ořechová náplň:
V rendlíku přiveďte mléko k varu, přidejte ořechy a nechte spařit. Přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte, vypněte a nechte zchladnout.

Těsto si vždy zadělávám ve velké míse, odkud mi nic nepadá a nehoním to po celé lince...
V míse smíchejte všechny ingredience dohromady a propracujte. Když těsto drží u sebe, vyndejte si ho na vál a řádně propracujte, ať se máslo rozpustí a spojí s moukou. Vytvořte si válec a ten rozkrojte na 6 stejně velké dílky. Každý dílek rozválejte na pomoučněném vále do kolečka a rozkrájejte na 12 trojúhelníčků. Na každý trojúhelníček dejte náplň a zamotejte, rohy zahněte dozadu. Na plechu vyloženém pečícím papírem pečte na 180°-200°C cca 20 minut do zlatova. 
Ještě teplé obalte v moučkovo-vanilkovém cukru.

Pokud chcete, můžete rohlíčky naplnit i povidly nebo tvarohovou náplní...kdy všechny uvedené ingredience na tvarohovou náplň smícháte do husté kaše.

2016-12-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI