Podzimní romance alias řepný koláč s jablky zpět

Ingredience:
syrová strouhaná řepa (jedna veliká řepa)2 kspohanková/špaldová mouka1 a půl hrnkukarob2 lžíce
kypřící prášek bez fosfátů1 lžičkaolej1/2 hrnkukvalitní med/sirup/slad3 lžíce
vychladlá káva1 hrníčeksůl špetkasušené ovoce - datle, rozinky,brusinky... dle chuti
oříšky (jaké zrovna máte po ruce) dle chutijablíčka dle potřebydýňový sirup (nemusí být) na přelití
syrová strouhaná řepa (jedna veliká řepa) 2 ks, pohanková/špaldová mouka 1 a půl hrnku, karob 2 lžíce, kypřící prášek bez fosfátů 1 lžička, olej 1/2 hrnku, kvalitní med/sirup/slad 3 lžíce, vychladlá káva 1 hrníček, sůl špetka, sušené ovoce - datle, rozinky,brusinky... dle chuti, oříšky (jaké zrovna máte po ruce) dle chuti, jablíčka dle potřeby, dýňový sirup (nemusí být) na přelití

Příprava

Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet koláč z červené řepy už jen pro jeho krásnou rudou barvu. O tom, jak moc je zdravý ani nemluvě. Takže jsem opět spojila pár receptů co jsem našla do sychravého podzimu vykouzlila pár barev.

Smícháme mouku, prášek, karob a sůl. Řepu nastrouháme najemno a také vmícháme. V jiné míse smícháme med, olej, kávua přidáme ovoce a oříšky . Tekutou směs přilejeme ke směsi s řepou. Vlijeme do formy a dáme péct. Prvních 10 minut při 180°C, pak na 150°C a pečeme dalších 20-30 minut. Po vyndání jsem obložila nakrájenými jablíčky, posypala kokosem, přelila  dýňovým sirupem co mi zbyl a posypala sušeným goji pro krásu a barvu. 
Dobrou chuť :-)))  
2014-11-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI