Povidloň zpět

Ingredience:
voda4 dclolej2 dclhladká mouka250 g
sůl1 špetkavejce6 ks
Náplň:
povidla250 gtvaroh měkký4 kszakysaná smetana2 ks
vanilkový cukr1 kscukr moučka80 g
voda 4 dcl, olej 2 dcl, hladká mouka 250 g, sůl 1 špetka, vejce 6 ks, povidla 250 g, tvaroh měkký 4 ks, zakysaná smetana 2 ks, vanilkový cukr 1 ks, cukr moučka 80 g

Příprava

Vždycky jsem se odpalovaného těsta "bála".  Až jsem jednou u sousedky ochutnala tuhle dobrotu a prostě musela ho zkusit. Výsledek stál za to!

V hrnci přivedeme do varu vodu s olejem, přímícháme mouku se solí a asi 2 minuty "odpalujeme" za stálého míchání. Těsto se přestane přichytávat k hrnci. Necháme vychladnout.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Do zchladlého těsta všleháme vejce. Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Já si pomáhám rukama namočenýma ve studené vodě.
Pečeme asi 20 minut. Pozor - při pečení neotvíráme troubu-placky by "nevykvetly".
Náplň si připravíme vyšleháním tvarohů, zakysané smetany a cukru.
Rozmíchanými povidly potřeme jeden plát, navrch rozetřeme tvarohovou náplň a přiklopíme druhý plát.
Posypeme moučkovým cukrem.
Pro lepší krájení si můžeme vrchní plát předem nakrájet na čtverce a ty jen pak poskládat na tvarohovou náplň.

Dobré chutnání!

2015-12-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI