Řezy s vínovou náplní zpět

Těsto:
vejce6 kspolohrubá mouka200 gkrupicový cukr150 g
Náplň:
červené víno100 mlmalinový sirup100 mltřešňová marmeláda2 lžíce
máslo100 gvanilkový cukr2 balíčky
Poleva:
hořká čokoláda (více % kakaa)100 gmáslo60 g
vejce 6 ks, polohrubá mouka 200 g, krupicový cukr 150 g, červené víno 100 ml, malinový sirup 100 ml, třešňová marmeláda 2 lžíce, máslo 100 g, vanilkový cukr 2 balíčky, hořká čokoláda (více % kakaa) 100 g, máslo 60 g

Příprava

Dezert s nezvyklou náplní z červeného vína zachutná jistě každému a nemusí být zrovna milovníkem vína.

Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem. Po částech vmícháváme prosátou mouku. Hmotu vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 175°C asi 15 - 20 minut.
Korpus po upečení necháme vychladnout, poté ho rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu rozdrobíme do mísy, nalijeme na ní víno se sirupem a promícháme. Změklé máslo vyšleháme s vanilinovým cukrem a marmeládou a vmícháme do hmoty. Dobře promícháme a natřeme na druhou část korpusu. Necháme ztuhnout. Máslo rozehřejeme spolu s čokoládou a polijeme povrch řezů. Necháme ztuhnout a rozkrájíme na jednotlivé řezy.

2014-01-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI