Rohlíčky ze šlehačkového těsta s ořechovou náplní zpět

Těsto:
hladká mouka400 gvejce1 ks33% smetana ke šlehání1 kelímek
Hera máslová250 gsůl1/2 lžičky
Ořechová náplň:
vlašské ořechy250 gmoučkový cukr180 gbílek (žloutek si ponecháme na potření rohlíčků)1 ks
rum3 lžíce
hladká mouka 400 g, vejce 1 ks, 33% smetana ke šlehání 1 kelímek, Hera máslová 250 g, sůl 1/2 lžičky, vlašské ořechy 250 g, moučkový cukr 180 g, bílek (žloutek si ponecháme na potření rohlíčků) 1 ks, rum 3 lžíce

Příprava

Není rohlíček, jako rohlíček. Myslím, že fotografie je důkazem. Však nevěřili byste, jak výborně chutnají. Každá kuchařka se po naservírování stává doslova bohyní.

Mouku prosejeme a všechny ingredience promícháme v pružné nelepivé těsto. Dáme do mikrotenového sáčku a necháme přes noc v lednici.

Ořechy najemno pomeleme, přidáme ostatní suroviny a řádně promícháme.
Těsto si rozdělíme na 5 stejných dílů. Pracovní plochu nebo vál (silikonovou podložku) zlehka podsypeme hladkou moukou. Z každého dílu pomocí ručního válečku vyválíme kruh o velikosti desertního talířku a výšce cca 3 milimetry. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí. Ořechovou náplň klademe na širší stranu trojúhelníku a zabalíme do tvaru rohlíčků. Plechy si vysteleme papírem na pečení a rohlíčky tam naskládáme. Žloutek rozmícháme s 2 lžičkami mléka a potřeme rohlíčky. Vložíme do trouby a při teplotě 180 st. pečeme přibližně 15 minut dorůžova. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Ihned po vytažení z trouby pocukrujeme moučkovým cukrem

2015-05-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI