Sachrové krychličky zpět

Ingredience:
hořká čokoláda (70 %)120 gmáslo140 gcukr moučka140 g
polohrubá mouka120 gvelká vejce4 ksčokoládová poleva (klidně dvojnásobek)200 g
nové koření mleté špetkasůl špetkakakao holandského typu hrstka
meruňková marmeláda skleničkabílá poleva hrníček
hořká čokoláda (70 %) 120 g, máslo 140 g, cukr moučka 140 g, polohrubá mouka 120 g, velká vejce 4 ks, čokoládová poleva (klidně dvojnásobek) 200 g, nové koření mleté špetka, sůl špetka, kakao holandského typu hrstka, meruňková marmeláda sklenička, bílá poleva hrníček

Příprava

Inspirací na cukroví není nikdy dost. Jeden z mých letošních tipů jsou právě tyto sachrové krychličky, které nejen krásně vypadají, ale i chutnají.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a necháme lehce vychladnout.
V robotu vyšleháme z másla a moučkového cukru lehkou nadýchanou pěnu, do které postupně zašleháme jeden žloutek za druhým (tedy ne jenom tři, ale všechny čtyři J  Opatrně, pomalu, zamícháme vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou, smíchanou s mletým novým kořením, opatrně, jenom obracením stěrkou, vmícháme do žloutkové pěny.
Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme. Trvá to cca 15-20 min. Je potřeba hlídat, aby se piškot nevysušil!!
Na téměř vychladlý natřeme meruňkovou marmeládu a přes sítko poprášíme práškovým kakaem. Necháme dobře vychladnout a pak krájíme na krychličky cca 3x3 cm. Ty pomocí vidličky namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě.
Po zatuhnutí jakkoliv zdobíme, v mém případě to bylo bílou čokoládovou polevou.

2014-12-04 Dezerty

Poznámka

Inspirace: na stránkách Chuť a styl

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI