Špaldový celozrnný ovocný koláč s drobenkou zpět

Ingredience:
celozrnná špaldová mouka350 gpšeničné klíčky (nemusí být, stačí jen mouka 400 g)50 gkypřící prášek bez fosfátů1 lžíce
strouhaná jablka50 grostlinný olej70 mlkokosové mléko200 ml
skořice1 lžičkatekutý slad3 lžíceovoce na povrch
slunečnicová semínka na posyp
Drobenka:
špaldová mouka1/2 šálkukukuřičná mouka1/2 šálkuolej1 lžíce
slad1 lžícemletý mák2 lžíce
celozrnná špaldová mouka 350 g, pšeničné klíčky (nemusí být, stačí jen mouka 400 g) 50 g, kypřící prášek bez fosfátů 1 lžíce, strouhaná jablka 50 g, rostlinný olej 70 ml, kokosové mléko 200 ml, skořice 1 lžička, tekutý slad 3 lžíce, ovoce na povrch, slunečnicová semínka na posyp, špaldová mouka 1/2 šálku, kukuřičná mouka 1/2 šálku, olej 1 lžíce, slad 1 lžíce, mletý mák 2 lžíce

Příprava

Je tu další výborný vláčný koláč, který je celkem jednoduchý na přípravu i na ingredience- výjimkou je kokosové mléko, které se dá dnes ale koupit téměř ve všech vietnamských večerkách či Albertu, Bille... Já ho kupuji v Sapě v Praze a tam plechovka vyjde na 20 kč. Je výborný i na vaření do slané kuchyně na rýži a omáčky... Použila jsem letní ovoce z mrazáku a to velké krásné růžové maliny. Nechala jsem se inspirovat makrobiotickou kuchařkou na další typ drobenky a myslím že je taky velice dobrá, bez cukru a malinkým množstvím tuku :-)..Koláč je opravdu vynikající!

Mouku, klíčky, kypřící prášek, skořici smícháme v jedné míse. Roztopíme troubu na 170°C. V další míse smícháme nastrouhaná jablka, olej, mléko a slad a pořádně promícháme. Tekutou směs přilijeme k sypké. Umícháme vláčné těsto, které není ani řídké ani tuhé ("jedno nebo dvě vejce jsou tři vejce " :-D). Stěrkou ho naházíme do pekáče s pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Do těsta vmačkáme ovoce jak nejvíc to jde a posypeme semínky. Dáme péct. Mezitím si připravíme drobenku. Mouku smícháme s olejem, sladem a mákem a vytvoříme sypkou směs. Doba od vložení do trouby a posypáním by měla být cca 15 minut. Vytáhneme tedy koláč a posypeme ho drobenkou a dáme péct na dalších 30 minut. Celková doba je tedy 45 minut... Nejlepší je asi ještě trochu teplý, s šálkem kávy s rostlinným mlékem.... Dobrou chuť!!

2015-01-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI