Šťavnatý koláč s jahodami zpět

Korpus:
hladká mouka1/4 l hrnekkypřící prášek do pečiva1/2 sáčkuvejce1 ks
mléko1/4 hrnkuvanilkový cukr s pravou vanilkou1 balíčekHera100 g
moučkový cukr1/2 hrnkusůl špetka
Náplň:
tučný tvaroh250 gzakysaná smetana1 kelímekvanilkový cukr s pravou vanilkou1 balíček
moučkový cukr2 lžícečerstvé jahody300 gmoučkový cukr na posypání
hladká mouka 1/4 l hrnek, kypřící prášek do pečiva 1/2 sáčku, vejce 1 ks, mléko 1/4 hrnku, vanilkový cukr s pravou vanilkou 1 balíček, Hera 100 g, moučkový cukr 1/2 hrnku, sůl špetka, tučný tvaroh 250 g, zakysaná smetana 1 kelímek, vanilkový cukr s pravou vanilkou 1 balíček, moučkový cukr 2 lžíce, čerstvé jahody 300 g, moučkový cukr na posypání

Příprava

Jahodová sezóna ještě nenastala, však pokud na nějaké dobré i v dubnu narazíte, zkuste tento moučník. Určitě vás po obědě na talířku uhrane.

Jahody propláchneme vodou, necháme okapat a překrojíme na poloviny. Tvaroh a ostatní suroviny vyšleháme do hladkého krému. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Všechny sypké suroviny na korpus přesejeme přes sítko do mísy, přidáme mléko, ve kterém rozmícháme vejce, heru necháme rozpustit a zchladnout a všechno vymícháme do vláčného těsta. Dortovou formu /24 cm/ vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vyrovnáme pomocí stěrky do formy, přidáme tvarohovou náplň, jahody a dáme péci do trouby na 180 st. cca 40 minut. Necháme vychladnout na mřížce a pocukrujeme.

2015-04-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI