Tapioka pudink s kaki zpět

Ingredience:
tapioka perly40 grostlinné či klasické mléko120 - 150 mltřtinový cukr1/2 lžičky
zralé kaki1/2 ks
tapioka perly 40 g, rostlinné či klasické mléko 120 - 150 ml, třtinový cukr 1/2 lžičky, zralé kaki 1/2 ks

Příprava

Pokud máte rádi sladké snídaně, tohle je recept právě pro vás. 
Asi znáte různé varianty chia pudinků, ale toto je něco nového, tedy alespoň pro mě.
Můj oblíbený chia pudink je například s kokosem a ořechy. 
 
Tapioka perly jsou pro mě nová potravina. Tapioka je škrob získaný z kořene manioku. Z tapioky připravíte lahodný pudink, kaši pro děti nebo bezlepkové pečivo. Ale můžete je používat i jako zahušťovadlo do polévek. Tapioka perly mají velmi příznivé účinky při potížích s trávením. Neobsahují lepek a proto mohou být součástí bezlepkové diety. Produkty z tapioky jsou poměrně kalorické, ale nasytí vás na delší dobu a v kombinaci s například kokosovým mlékem nezatíží vaše trávení.
1. Tapioka perly nechte přes noc namočené ve vodě tak, aby byly aspoň 2cm pod hladinou.
2. Následující ráno si do hrnce nalijte mléko a třtinový cukr.  Já s oblibou používám fair trade cukr Muscovado s vysokým obsahem melasy.
2. Na středním plameti tapioku spolu s mlékem zahřívejte. Za pár minut pudink začne houstnout a tak ho občas promíchejte. Vzniklý pudink nalijte do skleniček a dejte na něj nakrájené kousky kaki.
3. Tapioka pudink podávejte teplý a nebo ho nechte vychladnout, já osobně ho mám raději ještě teplý.
2016-02-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI