Vanilkové rohlíčky zpět

Ingredience:
hladká mouka280 gmáslo230 gmoučkový cukr100 g
vanilkový lusk1/2 kslískové ořechy (mleté)120 gmoučkový cukr na obalení
hladká mouka 280 g, máslo 230 g, moučkový cukr 100 g, vanilkový lusk 1/2 ks, lískové ořechy (mleté) 120 g, moučkový cukr na obalení

Příprava

Vanilkové rohlíčky neodmyslitelně patří na vánoční stůl. Každý peče vanilkové rohlíčky podle sebe, nikdo nedá na ty své dopustit. 

Máslo necháme povolit při pokojové teplotě a . . . jdeme na to! :-D

Do větší mísy prosijeme  mouku, přidáme změklé máslo a semínka z jedné poloviny vanilkového lusku. Zbylý lusk můžeme vložit do sklenice s moučkovým cukrem. Krásně se provoní. Uzavřeme :-)

Přisypeme moučkový cukr a ořechy. Zpracujeme těsto ze kterého vytvoříme váleček o průměru asi 2 cm. Nakrájíme na pravidelné dílky a vypracujeme z nich rohlíčky. Ty naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v mírně předehřáté troubě na 150 stupňů 10-15 minut. Podle velikosti. Rohlíčky pečte dorůžova. 

Ještě teplé obalujeme opatrně v moučkovém cukru. Opravdu dbejte na to, aby se vám nepolámaly, jsou velmi křehké. Nechte uležet do Štědrého dne - pokud to vydržíte. :-) U rohlíčků je skvělé to, že ušetříte za osvěžovače vzduchu a za vonné oleje do aroma lamp :-)

PŘEJI DOBROU CHUŤ!

2014-12-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI