Vanilkový tapiokový pudink zpět

Ingredience:
malé tapiokové perličky1/2 šálkumléko dle výběru1 + 1/4 šálkuvanilkový lusk1 ks
třtinový nerafinovaný cukr1/2 lžičkyovoce, případně med dle chuti
malé tapiokové perličky 1/2 šálku, mléko dle výběru 1 + 1/4 šálku, vanilkový lusk 1 ks, třtinový nerafinovaný cukr 1/2 lžičky, ovoce, případně med dle chuti

Příprava

Tapiokový puding vypadá nádherně a chutná ještě líp! Tenhle je mimořádně jednoduchý, jemnou chuť si půjčí od vanilky a čerstvé ovoce s ní vytvoří zajímavý kontrast.

Vanilkový lusk velmi opatrně rozřízneme a vyškrábneme z něj nožem semínka, která dáme do kastrůlku společně s šálkem mléka. Přidáme zbytek lusku a začneme zahřívat. Hlídáme velmi dobře, aby nám mléko nevypěnilo a s ním z hrnce neutekla i vanilková semínka. Na nejmenším plamínku zahříváme asi 10 až 15 minut, dokud se nám mléko lehce nezbarví do krémova. Poté vyndáme lusk a ještě zkusíme dovyškrábnout případně zbylá semínka.

Do vanilkového mléka přidáme tapiokové perličky a cukr. Necháme na mírném plamínku asi 15 minut a mícháme, aby se nám perličky neshlukovávaly. Pro řidší konzistenci můžeme přidat dalšího čtvrt šálku mléka. Když už jsou perličky pěkně změklé, můžeme servírovat. Puding zasypeme ovocem dle chuti, můžeme zakápnout i medem.

Více o tapiokových kuličkách můžete najít tady.

Zkusit můžete také čokoládový tapiokový punding dle Šárčina receptu.

2014-04-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI