Vánoční puding zpět

Ingredience:
žloutek4 ksbílek6 ksmoučkový cukr + 1 vanilkový140 g
tuk (máslo, Hera,Stella, ne Omega!)60 gpomleté ořechy (vlašské či lískové)100 gstrouhanka (jemně mletá)80 g
bílé víno1 dclco zbylo z pečení (mandle, kandované ovoce, čokopoleva, drobky a odkrojky cukroví) tohle ale není nezbytně nutné dle potřeby
žloutek 4 ks, bílek 6 ks, moučkový cukr + 1 vanilkový 140 g, tuk (máslo, Hera,Stella, ne Omega!) 60 g, pomleté ořechy (vlašské či lískové) 100 g, strouhanka (jemně mletá) 80 g, bílé víno 1 dcl, co zbylo z pečení (mandle, kandované ovoce, čokopoleva, drobky a odkrojky cukroví) tohle ale není nezbytně nutné dle potřeby

Příprava

Recept od prababičky, který se dědí po generace a Vánoce bez něj by nebyly Vánocemi....

Žloutky, oba cukry a tuk ušleháme do husté, bílé pěny.
Přidáme ořechy, strouhanku, kterou jsme "pokropili" vínem tak, aby byla vlhká. Pokud máme, dáme i ty zbytky z pečení.
Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Formu vymažeme (nejlépe sádlem), vysypeme kokosem nebo strouhankou a těsto vpravíme do formy.
Uzavřeme víko formy, vložíme do vhodné nádoby s pokličkou a ve vroucí vodě (u uzavřené nádobě) vaříme cca 1 hodinu.
Necháme vychladnout a teprve pak vyklápíme z formy, někdy to jde dost špatně. Je nutné opravdu POŘÁDNĚ vymazat a vysypat formu.
Zdobíme pevně ušlehanou šlehačkou (nejlíp drží "fasonu" Rama cremefine na šlehání), kterou můžeme osladit vanilkovým cukrem, no a na šlehačku, jak kdo chce: čokoposyp, hoblinky nebo poprášit kakaovým práškem. Fantazii se meze nekladou.

Dobrou chuť!

2013-11-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI