Velikonoční linecké zpět

Ingredience:
hladká mouka210 gmáslo140 gcukr moučka60 g
žloutek1 ksrybízová marmeláda dle potřeby
Cukrová poleva:
bílek1 kscukr moučka160 gcitronová šťáva pár kapek
gelové potravinářské barvivo dle potřebyrůzné cukrové ozdoby dle potřeby
hladká mouka 210 g, máslo 140 g, cukr moučka 60 g, žloutek 1 ks, rybízová marmeláda dle potřeby, bílek 1 ks, cukr moučka 160 g, citronová šťáva pár kapek, gelové potravinářské barvivo dle potřeby, různé cukrové ozdoby dle potřeby

Příprava

U nás se každé velikonoce mimo perníčků a mazance peče i linecké. Prostě jsme rodina sladkomilů a sušenkomilů. 
Recept přidávám hlavně pro inspiraci zdobení, protože každá kuchařka už má určitě svůj léty osvědčený recept na linecké. 

Z másla, cukru, žloutku a mouky si vytvoříme těsto, které necháme pár hodin uležet v lednici.
Z vychladlého těsta vyválíme cca 3 mm tenký plát a vykrajujeme různé tvary. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 stupních cca 5 minut. Vychladlé tvary slepujeme marmeládou a zdobíme cukrovou polevou, kterou si připravíme vyšleháním bílku s cukrem a citronovou šťávou. Můžeme přibarvit pár kapkami gelového potravinářského barviva.
Já mám linecké ozdobené i koupenými cukrovými ozdobami.

2016-03-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI