Velikonoční zvířátka z kynutého těsta zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka400 gtřtinový cukr50 gdroždí1 kostka (42g)
mléko200 mlolej150 mlžloutek2 ks
sůl špetkaolej na potření těstaplátky mandlí dle potřeby
povidla dle potřeby
hladká špaldová mouka 400 g, třtinový cukr 50 g, droždí 1 kostka (42g), mléko 200 ml, olej 150 ml, žloutek 2 ks, sůl špetka, olej na potření těsta, plátky mandlí dle potřeby, povidla dle potřeby

Příprava

Netradiční beránek z kynutého těsta je naší další dlouholetou velikonoční tradicí. Ze zbytku těsta vytvoříme zajíčky, kterým bříška a hlavičky naplníme- já letos plnila povidly, ale samozřejmě druh náplně je na Vás.

Z droždí, části mléka, lžíce cukru a lžíce mouky si připravíme kvásek, který necháme v teple vykynout. Zbytek mouky, cukr a sůl smícháme v míse nasucho. Přidáme žloutky, zbylé mléko, olej a vykynutý kvásek. Vařečkou zpracujeme na hladké těsto. Necháme v teple 45 minut kynout.
Z vykynutého těsta vytvoříme beránka - z malých bochníčků dle fotografie. Na králíčka si oddělíme vždy dva větší kousky a naplníme je povidly, dotvoříme ouška, nožičky a ocásek
Necháme ještě chvilku nakynout, potřeme olejem a posypeme plátky mandlí. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut.

2016-03-29 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 5 zvířátek dle velikosti.

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI