Beskydský závitek zpět

Ingredience:
plátek vepřové kýty4 ksčesnek4 stroužkyvejce na tvrdo2 ks
sladkokyselá okurka2 ksčervená masitá paprika1 ksmleté vepřové maso200 g
slanina200 ghladká mouka2 lžícevývar z kostí0,5 l
pepř špetkaolej trochusůl špetka
plátek vepřové kýty 4 ks, česnek 4 stroužky, vejce na tvrdo 2 ks, sladkokyselá okurka 2 ks, červená masitá paprika 1 ks, mleté vepřové maso 200 g, slanina 200 g, hladká mouka 2 lžíce, vývar z kostí 0,5 l, pepř špetka, olej trochu, sůl špetka

Příprava

Stará krajová specialita valašské a severomoravské kuchyně.

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.
Na každý plátek rozprostřeme mleté maso, které ochutíme solí, pepřem, a mletou sladkou paprikou, poklademe půlku vejce, půlku okurky, kus papriky a špalíček slaniny, plátky zamotáme na koncích spíchneme párátky.
Nakrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme závitky a krátce je opečeme z každé strany.
Maso podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení závitky poléváme výpekem.
Když je maso měkké, zaprášíme šťávu moukou, osolíme, opepříme.
Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a opečeme, omastek slijeme a opečené kostičky slaniny přidáme do omáčky jako vložku.
Takto připravené závitky podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

2014-02-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI