Bifteky z mletého masa zpět

Ingredience:
mleté maso1/2 kgmléko3 dclsůl dle chuti
pepř špetkaolej dle potřeby
mleté maso 1/2 kg, mléko 3 dcl, sůl dle chuti, pepř špetka, olej dle potřeby

Příprava

Tohle jídlo nám dělali rodiče, když nebylo moc času na přípravu jídla, prostě když jsme dopoledne nebo odpoledne měli jinou zábavu a nechtěli se zdržovat vařením. Dělávám toto jídlo dodnes a to nejen když mám málo času. Odjakživa říkáme tomuto jídlo placičky a já osobně jsem ho měla a mám moc ráda. Je to velice jednoduchý pokrm, s jednoduchou chutí a v té jednoduchosti je prostě krása. Nevyžaduje žádný kuchařský um, jen je potřeba chvilku času na odpočinutí směsi. Masové placičky jsou šťavnaté, jemné a plné chuti. 

Maso dejte do mísy a pořádně osolte a opepřete (cca 2 a 2 lžičky). Přidejte půl deci mléka a pořádně zamíchejte. Vlijte další půl deci mléka a pořádně zamíchejte. Dejte asi na deset minut odpočnout. Pak vlijte další půl deci a pořádně promíchejte a pak další půl deci a promíchejte. Dejte odpočinout na dalších deset minut. Pak vlijte opět půl deci mléka a zamíchejte a nakonec poslední půl deci mléka. 

Takto připravenou směs nechejte odpočinout asi hodinu dokud se veškeré mléko nevstřebá do masa. 

Lžící naberte maso a a dejte do pánve s rozehřátým olejem. Pomocí lžíce vytvarujte ploché placičky a smažte do zlatova. Pak otočte a opečte i z druhé strany do zlatova.

Podávejte s chlebem, nebo bramborovou kaší (nebo třeba jako v mém případě s bramborovo-mrkvovou kaší- připravíte ji stejně jako bramborouvou kaši, jen s tím rozdílem, že 1/3 brambor nahradíte mrkví) hořčicí a cibulí.
2015-08-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI