Brokolicové karbanátky s bramborovo-mrkvovým pyré

zpět
Brokolicové karbanátky s bramborovo-mrkvovým pyré
Ingredience:
brokolice včetně stonku (ořezaného)350 gstrouhanka + na obalení45 govesné vločky rozemleté najemno20 g
vejce1 kssůl špetkapepř špetka
sušený tymián větší špetkaolej na smažení
Bramborovo-mrkvové pyré:
brambory150 gmrkev90 gmáslo1 lžíce
citronová šťáva1 lžičkasůl špetka
brokolice včetně stonku (ořezaného) 350 g, strouhanka + na obalení 45 g, ovesné vločky rozemleté najemno 20 g, vejce 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, sušený tymián větší špetka, olej na smažení, brambory 150 g, mrkev 90 g, máslo 1 lžíce, citronová šťáva 1 lžička, sůl špetka

Příprava

Nejen krásně barevný, ale především chutný pokrm, který vás nadchne.

Brokolici rozebereme na menší části, vložíme do kastrolu, zalijeme trochou vody, osolíme a pod poklicí dusíme do měkka. Po uvaření scedíme a propláchneme studenou vodou. Když brokolice zchladne, rozsekáme jí najemno v mixéru. V míse smícháme rozemleté vločky, strouhanku, vejce, brokolici, tymián, pepř a sůl. Necháme chvíli odstát (asi 5 minut). Pokud je hmota příliš měkká, přidáme ještě trochu strouhanky. Ze směsi tvoříme karbanátky (asi 5 ks), které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova (asi 10 minut).

Brambory a mrkev nakrájíme na stejně velké kostky, které vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a osolené vaříme do změknutí. Poté je scedíme, ale necháme v kastrolu trochu vývaru. Přidáme máslo, citronovou šťávu a rozmixujeme do hladka. Podle potřeby dosolíme.

2014-05-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI