Brokolicové karbanátky zpět

Ingredience:
brokolice1 ks (cca 300 g)vejce2 kschedar (jiný sýr dle chuti)100 g
sůl špetkamleté mandle dle potřebytuk na smažení
brokolice 1 ks (cca 300 g), vejce 2 ks, chedar (jiný sýr dle chuti) 100 g, sůl špetka, mleté mandle dle potřeby, tuk na smažení

Příprava

Poslední dobou mám obrovskou chuť na zeleninu v jakékoliv podobě. Karbanátky (lívance) jsou rychlé a luxusní, jak na snídani, tak na večeři, samotné i jako příloha. Já je prokládám domácí uzenou slaninou :)

Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v páře cca 5-10 minut. Můžete použít podložku do hrnce na paření, nebo jednoduše zalijte brokolice v kastrolu panákem vody a vařte pod poklicí, přebytečnou vodu pak odlijte. Nepřevařte, ať je zelenina svěží zelená. Změklou brokolici rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou. Pokud používáte mixér, může být brokolice i tvrdší, můžete vařit kratší dobu. Přidejte vejce, sůl, strouhaný sýr, důkladně zamíchejte. Pokud se vám zdá hmota příliš řídká, přidejte polévkovou lžíci mletých mandlí. Ideální je hustá kaše. Pomocí lžíce naberte těsto do pánve s rozpáleným tukem, vytvarujte karbanátky a upečte z obou stran. 

2013-11-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI