Bylinkový kuřecí kebab zpět

Ingredience:
čerstvě mleté kuřecí maso1 kgcibule1 ksčesnek3 stroužky
římský kmín1 menší lžičkacitronová šťáva1 lžičkahladkolistá petržel větší hrst
koriandr menší hrstmátové lístky menší hrstolivový olej1 lžíce
máslo pořádný plátekčerstvě drcený pepř dle chutisůl dle chuti
čerstvě mleté kuřecí maso 1 kg, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, římský kmín 1 menší lžička, citronová šťáva 1 lžička, hladkolistá petržel větší hrst, koriandr menší hrst, mátové lístky menší hrst, olivový olej 1 lžíce, máslo pořádný plátek, čerstvě drcený pepř dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Bylinky jsou v plné síle, je nutno je postupně zpracovávat, aby mi příliš nepřerostly přes hlavu. Skvěle se hodí k masu, u kuřecího krásně vyniknou také vizuálně. Maso pak není potřeba nějakým razantním způsobem dochucovat, snad jen jemně podpořit, aby vynikla právě kombinace čerstvých bylinek. Stálicemi mé kuchyně jsou hlavně hladkolistá petržel a koriandr. Ani v tomto receptu jsem je neopomenula, a navíc přidala i trochu máty, aby kofty více nabraly blízkovýchodní směr. 

Cibuli nakrájejte na drobno. Rozehřejte máslo se lžící olivového oleje, přisypte cibuli, tu dobře osolte a na středním plameni restujte do měkka. Pak přidejte prolisované stroužky česneku, římský kmín a všechno to nechte pořádně rozvonět. Poté odstavte a nechte mírne zchladnout. 

Všechny bylinky posekejte na velmi drobno a promíchejte s mletým masem. Přidejte citronovou šťávu, hotovou cibulovou směs a opět dobře promíchejte. Nejlépe to jde rukama! Čeká nás poslední míchání, kebab dolaďte drceným pepřem a solí. Masovou směs nechte chvilenku rozležet. 

Mezitím si rozpalte gril a připravte špejle. Kdo nemá gril, nevadí. Kebab je možné připravit i na větší pánvi. 

Odpočaté maso rukama navrstvěte na špejle, hoďte na gril a z každé strany tak 3 - 4 minuty opečte. Nebojte se maso pořádně promačkat, aby na špejli dobře drželo. 

Kebab je výborný s omáčkou tahíni a zeleninovým salátem.

2015-06-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostsilvestr
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI