Chalupářské maso zpět

Ingredience:
hovězí zadní4 velké plátkymalé žampiony10 kscibule2 ks
červená kapie1 kssůl dle chutipepř dle chuti
kmín dle chutivývar dle potřebyolej dle potřeby
hovězí zadní 4 velké plátky, malé žampiony 10 ks, cibule 2 ks, červená kapie 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kmín dle chuti, vývar dle potřeby, olej dle potřeby

Příprava

Pomalu dušené hovězí maso s omáčkou vonící po paprice a žampionech. Tyto tři suroviny zajistí omáčce její nezaměnitelnou chuť.
Vaření na chatě na starých kamínkách, chtěl i příhodný název...

Maso osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půl kolečka. Kapii nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm opékejte. Dávejte pozor, aby se cibule nepřipálila. Čím déle jí budete restovat, tím lépe se rozvaří a dodá omáčce hustotu a barvu, takže je dobré, si dát na čas. Přidejte maso a opečte ho z obou stran, aby se zatáhlo. Přidejte kapii, žampiony a podlijte maso, aby bylo celé ponořené. Pozvolna duste zhruba dvě hodiny na mírném ohni, do měkka.

Servírujte s rýží, chlebem nebo salátem.

2016-05-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI