Chlupaté knedlíky zpět

Knedlíky:
brambory typ B1 kgpolohrubá moukacca 300 - 350 gvejce2 ks
sůl dle chuti
Zelí:
kysané zelí2 sáčkymenší cibule1 kssádlo dle potřeby
kmín dle chutihladká mouka2 lžícecukr dle chuti
voda nebo vývar2 dcl
Navíc budete potřebovat:
anglická slaninacca 300 - 400 gvětší cibule2 kssádlo dle potřeby
brambory typ B 1 kg, polohrubá mouka cca 300 - 350 g, vejce 2 ks, sůl dle chuti, kysané zelí 2 sáčky, menší cibule 1 ks, sádlo dle potřeby, kmín dle chuti, hladká mouka 2 lžíce, cukr dle chuti, voda nebo vývar 2 dcl, anglická slanina cca 300 - 400 g, větší cibule 2 ks, sádlo dle potřeby

Příprava

Chlupaté knedlíky můžeme zařadit mezi tradiční česká jídla. Můžeme je připravit na mnoho způsobů. Za mě určitě vítězí v kombinaci s kysaným zelím a opečenou anglickou slaninou.


Připravíme si všechny suroviny a už teď můžeme dát vařit do většího hrnce vydatně osolenou vodu.


Brambory oškrábeme a nastrouháme polovinu na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Posolíme a vodu, kterou pustí slijeme a vylijeme.


Do nastrouhaných syrových brambor zapracujeme postupně mouku.


Přidáme vejce a vypracujeme hustší těsto.


Mělo by mít zhruba takovou konzistenci. 


Těsto odkrajujeme lžící a ihned vkládáme do hrnce s vroucí vodou. Cca po dvou minutách knedlíky uvolníme ode dna vařečkou. Vaříme podle velikosti cca 10 - 15 minut.


Slaninu nakrájíme na kostičky a smažíme. Smažíme do křupavosti, kterou máme rádi. Vysmažený tuk nesléváme! 


Zelí připravíme tak, že na dvou lžících sádla osmažíme jemně nakrájenou cibuli dosklovata. Přidáme zelí, kmín, sůl, cukr (dle chuti) podlijeme vodou a necháme podusit. Poté zahustíme moukou a provaříme cca 15 minut.


Cibuli nakrájíme na kolečka (půlkolečka) a osmažíme dohněda na sádle.


Knedlíky podáváme se zelím, které k nim buď přimícháme, nebo jen přiložíme. Posypeme slaninou a vysmaženou cibulkou. Mastíme dle chuti.

PŘEJI DOBROU CHUŤ ! 
2017-01-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI